Mediji

POLHOV GRADEC NA LJUBLJANA TV
https://www.youtube.com/watch?v=st58vpWOQHo&t=1977s

PLANET NA OBISKU
Rubrika Planet na obisku poročala o Polhovem Gradcu

PRISPEVEK ORF KÄRNTEN
Prispevek ORF Kärnten o Polhovem doživljajskem parku in graščini

ZGODBE BLAGAJEVE DEŽELE
Visit Polhov Gradec na YouTubu

POGOVOR Z LUKO KOŠIRJEM, GOSTIŠČE GRIČ NA GOURMET LJUBLJANA
Ob Evropskem simpoziju hrane, ki je potekal v Ljubljani, so na Gourmet Ljubljana objavili pogovor z Luko Koširjem, kot so zapisali z enim najbolj talentiranih, ustvarjalnih in zanimivih slovenskih chefov mlade generacije, ki je na doživljajski večerji v okviru simpozija, kuhal skupaj z Ano Roš (Hiša Franko) in Riccardom Camaninijem (Lido 84).

Pogovor je objavljen na:
https://gourmet-lj.si/si/novice/intervju-luka-kosir

O GRADNJI KOLESARSKE POVEZAVE V OBČINI NA RADIU SLOVENIJA
Občina je skupaj s sosednjimi občinami in Direkcijo RS za ceste ureja dokumentacijo za gradnjo kolesarskih povezav. Na območju naše občine je predvidena ureditev 41 km povezav. Prva faza za katero pripravljamo dokumentacijo, bo potekala od naselja Gabrje do Ljubljane. Z urejenimi kolesarskimi povezavami bo povečana varnost vseh udeležencev v prometu, predvsem pa za kolesarje in pešce.

POROČANJE O NAŠIH DOŽIVETJIH V SLOVENIA'S HIDDEN GEMS 2018
Na Radiu Si promovirajo odlične turistične produkte in pakete, ki ponujajo najboljše kar premorejo raznolike slovenske pokrajine. Z akcijo Slovenia's hidden gems 2018 so številnim tujim gostom predstavili skrite turistične destinacije, vse od Prekmurja do Primorske, vmes pa so se ustavili tudi pri nas, v občini Dobrova – Polhov Gradec. Njihovi poslušalci oziroma naši tuji obiskovalci so se udeležili programa Dobrote blagajeve dežele: kulinarični izlet v Polhov Gradec. Gre za integralni turistični produkt, ki ga je leta 2016 oblikovala Občina Dobrova-Polhov Gradec. Udeleženec tega programa se najprej ustavi v Šentjoštu, kjer obišče družinsko sirarno Orešnik, tu se koze poleti prosto pasejo na travnatih pobočjih, in pokuša kozje izdelke. Sledi obisk Gostišča Grič, kjer gosta razvaja vrhunski Luka Košir, ki kuha iz lokalnih in svežih sestavin. Izlet se nadaljuje v Polhov Gradec, v Hišo medu Božnar, kjer obiskovalec spozna in okusi zgodbo slovenskega medu. Sledi zaključek v Polhograjski graščini, na grajski čajanki gost obišče uglajenega grofa Blagaja in njegovo ženo Antonijo, in z njima poklepeta  ob skodelici domačega zeliščnega čaja in kraljevem kolaču. 

V zelenem in hribovitem zaledju Ljubljane, »slovenskih Dolomitih«, smo edinstvene lokalne zgodbe povezali v – culo. Culo dobrot Blagajeve dežele. Dobrot, ki jih doživite z obiski domačinov. Lahko pa »samo« uživate v izjemni naravi, s katero Polhograjsko hribovje nikakor ne skopari, ali se potepate po njem po urejenih poteh. Cula zelenih zgodb je tod resnično polna! S tem programom smo se uvrstili med finaliste za najatraktivnejši turistični paket, med osemnajstimi odličnimi ponudbami. V sredo, 5. decembra 2018, smo prevzeli priznanje finalistom 2018, v Vili Bianca, v Velenju.

Čestitke vsem, ki kakorkoli sodelujete pri programu!