Politika varovanja osebnih podatkov

Zahvaljujemo se vam za obisk naših spletnih strani. Varstvo vaših osebnih podatkov nam je zelo pomembno, zato vam skupaj s kvalitetnimi vsebinami zagotavljamo tudi vašo pravico, da sami odločate o uporabi svojih podatkov. Ta politika zasebnosti ureja zbiranje, hrambo in obdelavo osebnih podatkov, ki jih upravljavec zbira od uporabnikov. Upravljavec zbirke osebnih podatkov Občina Dobrova–Polhov Gradec in JZ Polhograjska graščina sta pooblaščeni osebi v zvezi z varovanjem osebnih podatkov. Dosegljiva sta vam na info@visitpolhovgradec.si.

Kot prejemnik oz. uporabnik dovolite upravljavcu zbiranje, obdelovanje in hranjenje posredovanih osebnih podatkov, skladno z veljavno zakonodajo o varstvu osebnih podatkov.

Kategorije osebnih podatkov:
Pridobljeni podatki, ki jih hrani upravljavec zbirke osebnih podatkov:
- e-poštni naslov,
- ime in priimek,
- telefon,
- opombe.

Nameni obdelave osebnih podatkov:
Upravljavec bo podatke, ki jih je pridobil od uporabnikov, uporabljal za naslednje namene:
- za komuniciranje z uporabniki oz. naročniki storitev,
- obveščanje in pošiljanje e-novic, člankov, obvestil o dogodkih po e-pošti,
- neposredno trženje in pošiljanje ponudb, e-mailu, na spletni strani in mobilnih aplikacijah ter opravljanje telefonskih klicev,
- segmentiranje, profiliranje in avtomatizirano obdelavo  z namenom oblikovanja prilagojenih sporočil in ponudb, ki bodo bolj relevantna uporabniku.

Ob poslanih elektronskih sporočilih si upravljavec zabeleži odpiranja prejetih sporočil posameznikov in klike na povezave v prejetih sporočilih. Prav tako beleži oglede in akcije na spletni strani upravljavca. Za boljše in bolj usmerjeno posredovanje ponudb  ter prilagajanje sporočil oz. komunikacije zabeležene podatke avtomatsko obdeluje, analizira, profilira ter ocenjuje aktivnost in merjenje zanimanja uporabnikov.

Čas hrambe:
Osebne podatke posameznika hranimo časovno neomejeno oz. do preklica privolitve za hranjenje in obdelavo podatkov posameznika. Po preklicu soglasja posameznika njegove osebne podatke nemudoma učinkovito in trajno izbrišemo. Če bi v našem podjetju prenehali zgoraj opisani nameni, zaradi katerih hranimo in obdelujemo osebne podatke, bomo zbirke podatkov, katerih namen je prenehal, nemudoma učinkovito in trajno izbrisali.

Varovanje osebnih podatkov:
Upravljavec bo pridobljene podatke varoval v skladu z veljavno zakonodajo o varstvu osebnih podatkov ter v skladu s svojimi notranjimi akti, sprejetimi na podlagi zakona. Zagotovil bo ustrezno organizacijsko in tehnično varovanje. Upravljavec pridobljenih podatkov v nobenem primeru ne bo posredoval ali razkril tretjim osebam.

Pravice uporabnikov:
V skladu z določili Splošne uredbe EU o varstvu osebnih podatkov (GDPR) mora upravljavec osebnih podatkov porabniku na njegovo zahtevo:
- Potrditi, ali se podatki v zvezi z njim obdelujejo ali ne, in mu omogočiti vpogled v osebne podatke, ki se nanašajo nanj.
- Posredovati izpis osebnih podatkov, ki se nanašajo nanj.
- Dati možnost, da popravi ali dopolni svoje osebne podatke.
- Dati možnost delnega ali celotnega izbrisa osebnih podatkov.
- Dati možnost prenosa osebnih podatkov k drugemu ponudniku sorodnih storitev.
- Dati možnost delnega ali celotnega umika privolitve za obdelavo osebnih podatkov.

Upravljavec bo vašo željo po preklicu upošteval in najkasneje v 15 dneh dosledno uredil preklic soglasja z nameni obdelave osebnih podatkov. Vsak posameznik lahko v primeru, da meni, da so mu s strani upravljavca kakorkoli kršene pravice o varstvu njegovih osebnih podatkov, kadarkoli poda pritožbo pri nadzornem organu  (Informacijskem pooblaščencu v Republiki Sloveniji). Vsak porabnik ima možnost, da se enostavno z enimi klikom v nogi prejetega e-mail sporočila odjavi od prejemanja sporočil ali pa pošlje e-mail z odjavo na info@visitpolhovgradec.si ali z odgovorom na konkretno prejeto e-mail sporočilo.

Pogodbeni obdelovalci in območje hrambe:
Upravljavec zbrane osebne podatke posreduje tudi svojim pogodbenim obdelovalcem, ki lahko podatke obdelujejo izključno v okviru upravljavčevih navodil in pooblastil in ki so s pisno pogodbo, sklenjeno z upravljavcem, zavezani k zagotavljanju ustrezne ravni varstva osebnih podatkov, in sicer: za CRM, e-mail marketing sistem in sistem za marketinško avtomatizacijo. Zbirke osebnih podatkov ponudnik hrani na območju EU ter jih ne iznaša v tretje države. Upravljavec lahko posreduje osebne podatke digitalnim oglaševalskim platformam (Google, Facebook, LinkedIn in podobno) in uporablja njihove piškotke, ki upravljavcu omogočajo oblikovanje bolj natančnih segmentov, prikazovanje targetiranih oglasov in ponovno trženje. S tem uporabnik dobi bolj relevantne oglase na teh platformah s strani upravljavca. Pri tem gre lahko za iznos podatkov pogodbenemu obdelovalcu izven EU. 

Uporaba piškotkov:
Kot uporabnik spletne strani www.visitpolhovgradec.si se strinjate, da se vam v računalnik naložijo piškotki (ang. cookies) za zagotavljanje delovanja vseh funkcij spletne stani, spletno analitiko in napredno oglaševanje. Naložijo se naslednji piškotki:
- Google Analytics piškotki za analitične namene,
- Facebook piškotki za ponovno trženje in oglaševanje,
- Google piškotki za ponovno trženje in oglaševanje.

Piškotki omogočajo, da se določene vsebine ali funkcije aplikacije prilagodijo za določenega obiskovalca, glede na njegove izbire ali preference ali glede na lastnosti njegove terminalske opreme. Piškotki za analitične namene omogočajo stalno izboljševanje spletnega mesta.

Navodila za urejanje piškotkov v posameznih brskalnikih:
Google Chrome
Internet Explorer
Safari
Firefo
Opera

Pravno obvestilo:
Vse vsebine, objavljene na www.visitpolhovgradec.si  so last Občine Dobrova–Polhov Gradec in JZ Polhograjska graščina. Brez dovoljenja lastnika se jih ne sme kopirati, razmnoževati ali distribuirati na kakršen koli drug način. Lastnik strani ni odgovoren za morebitne težave pri delovanju spletne strani. Lastnik si pridržuje pravico do morebitnih napak in sprememb vsebin objavljenih na www.visitpolhovgradec.si.