ALI STE VEDELI:
ZELENA NARAVA:
KULTURNA DEDIŠČINA IN KRAJINA:
TURISTIČNA IN DRUŽBENA KLIMA:
ZELENI KLJUČ (GREEN KEY)
Grič je pridobil mednarodni trajnostni znak Zeleni ključ (Green Key)
Za trajnostno naravnan turizem se je odločil tudi Grič, ena najbolj znanih in cenjenih restavracij v Sloveniji, v kateri ustvarja kuharski mojster Luka Košir. Grič je nedavno svojo obstoječo zeleno politiko, ki temelji na lokalno pridelani in sezonski hrani, še nadgradil, hkrati pa preveril kakovost svojega trajnostnega naravnanja. To so dosegli z vključitvijo v postopek certificiranja za pridobitev trajnostnega certifikata ZELENI KLJUČ/GREEN KEY – za gostinske obrate in naknadno certifikata Slovenia Green - GREEN CUISINE. Mednarodni trajnostni znak Zeleni ključ (Green Key) je Grič tudi uspešno pridobil.
Pri Griču je bilo ocenjenih 13 področjih:
S pridobitvijo znaka Zeleni ključ ter podpisom Zelene politike slovenskega turizma in Zaveze za trajnostno gastronomije Slovenije, bo Grič izpolnil tudi pogoje za pridobitev znaka Slovenia Green Cuisine, s čimer se bo na slovenskem, evropskem in globalnem trgu tudi formalno pozicioniral kot okolju in družbi prijazna restavracija.
MICHELINOVA ZVEZDICA
Nove zvezdice in novi uspehi za slovensko gastronomijo. V najnovejšem vodniku (2021) je Michelin zvezdice podelil sedmim slovenskim vrhunskim restavracijami, letošnji novi dobitnik prestižne zvezdice je Gostišče Grič.
Pomen Michelinovih zvezdic:
- tri zvezdice: izjemna kulinarika, vredna posebnega potovanja,
- dve zvezdici: odlična kulinarika, za katero je vredno narediti ovinek,
- ena zvezdica: visokokakovostna kulinarika, vredna postanka.
Druga priznanja:
- Bib Gourmand – dobro razmerje med ceno in kakovostjo,
- The Plate Michelin – sveže surovine, skrbno pripravljen in dober obrok,
- piktogram trajnosti – zavzemanje za ohranjanje okolja, iznajdljivost pri uporabi trajnostnih praks pri vsakodnevnem delu.