Tržnica

Tržnica dobrot Blagajeve dežele že skoraj 20 let vsem obiskovalcem ponuja lokalno pridelano hrano in izdelke. Vsako soboto kmetje z območja občine Dobrova - Polhov Gradec in bližnjih krajev, med 8. in 12. uro, prodajajo svoje izdelke na tržnici, ki se nahajala na novi lokaciji, in sicer na parkirišču Centra Vič.
Danes je kmetov, ki redno prodajajo na tej tržnici, že okrog 20. Od tega jih le ne kaj prihaja z dolinskih kmetij, ostali pa so hribovski kmetje, ki doma pridelujejo zelenjavo, sadje, mleko in mlečne izdelke,redijo drobnico ali govedo, se ukvarjajo s čebelarstvom ali pridelavo drugih domačih izdelkov. Lokalna pridelava je eden izmed glavnih pogojev za prodajo na tržnici.

V sodelovanju med Občino Dobrova - Polhov Gradec in Kmetijsko zadrugo Dolomiti - Dobrova je bila vzpostavljena nova lokalna tržnica na Dobrovi. Veselimo se, da smo z novo tržnico domačim ponudnikom omogočili možnost prodaje, hkrati pa imajo tudi naši občani sedaj možnost nakupa pridelkov in izdelkov v domači občini.
Tržnica je odprta vsako soboto, med 8. in 12. uro, pri Kmetijski zadrugi Dolomiti - Dobrova.


Nekaj več si lahko preberete tudi publikaciji Vodnik po ljubljanski lokalni oskrbi za trajnostno osveščene gurmane.