Foto: Aleš Fevžer

Voden sprehod po Polhovem doživljajskem parku

Polhov doživljajski park je zabavna družinska dogodivščina, ki vas popelje v svet gozdnih živali.

Vsako tretjo nedeljo v mesecu pa vas v Polhovem doživljajskem parku čaka prav posebna dogodivščina, sprehod z interpretativnim vodnikom. Zabavno bo!

Popotovanje po pravljično-doživljajski deželi ima svoj začetek v Polhograjski graščini, otroci pa imajo na poti nadvse pomembno nalogo: polhu rogoviležu bodo pomagali najti nov dom. Na začetku poti otroci ob vstopnici  prejmejo Polhovo knjižico kot didaktično-pedagoško pomagalo ter svinčnik. Na poti otroci v zemljevid lepijo nalepke, zbirajo žige ter rešujejo različne naloge, za kar jih na koncu poti čaka nagrada.

Ob tem jih na poti pričakuje kar 10 velikih lesenih skulptur gozdnih živali, pa lesene hišice, otroški čebelnjak, živalska pošta, jazbina, didaktični elementi in še in še ...

Čaka vas prava gozdna družinska dogodivščina, ki je zanimiva v vseh letnih časih. Če obisk Polhovega doživlajskega parka združite še z obiskom zanimivega Muzeja pošte in telekomunikacij v Polhograjski graščini, pa bo družinski dan popoln!

Do Polhovega Gradca se lahko pripeljete tudi z mestnim avtobusom linija 51. Cena enkratne vožnje (s prestopanjem znotraj 90 minut) z uporabo kartice Urbana je 1,75 EUR,  z uporabo mobilnega telefona oziroma sistema Moneta je 2,50 EUR. 
(vozni redi LPP  default/files/lpp_vozniredi/ iskalnik/index.php?stop=0&l=51 ).

Če boste pred obiskom posegli po slikanici Uroša Grilca in Maše Kozjek Polh rogovilež, ali prisluhnili glasbeni pravljici na CD-ju Dve škratji in ena polšja, potem bo vaše doživetje v Polhovem doživljajskem parku še bolj intenzivno!

Datum in ura: 19.01.2020 ob 10.00
Kraj: Polhov Gradec
Organizator: JZ Polhograjska graščina in Zavod Škrateljc
Kontaktni telefon: 031 776 259
Kontaktni email: info@grad-polhovgradec.siKoledar prireditev


Kultura Šport Narava Dogodek Delavnice Vse Danes Ta teden Ta mesec