ŽUPANOVO VOŠČILO

Spoštovane občanke, spoštovani občani,

mesec december je čas, ko so dnevi polni veselja in obdani v praznični duh ter toplino, ki jo zaznamujeta mir in sočutje. Je čas, ko v kuhinji zadiši po pravkar pečenih piškotih, ko nas na poti spremljajo lučke vseh oblik in ko je dan obarvan z božično pesmijo. Je čas, ko ljudje hitimo in beležimo dosežke leta. A glavni čar decembra je, da je to čas, ko se ustavimo, drug drugega objamemo in se v pričakovanju vsega še neodkritega in neraziskanega zazremo v novo leto.

Vsako leto si za božično-novoletne praznike zaželimo, da bi bilo prihajajoče leto izjemno, saj so naše sanje vedno večje in kujejo načrte, ki so željni realizacije. Ob praznikih si zato najprej čestitajmo in bodimo ponosni na vse dosežke, ki so zaznamovali leto, ki se poslavlja. Naj bodo prazniki in radost, ki jo ti s seboj prinašajo, spoznanje ali opomin, da je ključ do uspeha to, da smo drug drugemu človek in da si podamo roke. Naj nas navdihuje misel, da smo si vsi različni, da imamo nešteto idej in zamisli, ki se ob sodelovanju med seboj prepletajo in skupaj razvijajo, ustvarjajo, gradijo in oblikujejo družbo, katere del smo. Tako skupaj na eni strani premagujemo ovire in se spopadamo s težavami, na drugi strani pa si delimo trenutke sreče in zadovoljstva. Vsake sanje in ideje so uresničljive, ko se z željo po uspehu in družbeni blaginji zavzemamo za dosego cilja.

Drage občanke, dragi občani. Želim vam srečen božič in vse dobro v letu, ki prihaja. Naj vas skozi leto spremlja misel da smo mi, ljudje, središče tega neskončnega vesolja in da smo vsak dan priča najveličastnejšemu prizoru – življenju samem. Naj bo čudovito. 

Franc Setnikar, župan