Vir: Pixabay

Začetek novega šolskega leta: 85 prvošolcev prvič prestopa šolski prag

S septembrom se poslovimo od poletja in dopustniških dni ter se vrnemo nazaj v delovno ali izobraževalno okolje. Sreda, 1. september 2021, pa je prav poseben dan za vse šolarje, ki jih letos res ni malo.  

V šolskem letu 2021/22 se bo v občini Dobrova - Polhov Gradec šolalo skupno 851 otrok: 442 iz OŠ Dobrova in 409 iz OŠ Polhov Gradec, POŠ Šentjošt in POŠ Črni Vrh. Kar 85 izmed njih pa bo letos prvič prestopilo osnovnošolski prag. OŠ Dobrova bo sprejela 41 učenk in učencev prvega razreda, OŠ Polhov Gradec s pripadajočima podružnicama pa 44.

Letos je v primerjavi s preteklim šolskim letom v vse osnovne šole v naši občini vključenih 15 otrok več, kljub temu da je število prvošolcev nižje. Lani si je rumeno rutko prvič nadelo 96 otrok, letos pa kot omenjeno 11 manj.

Občina Dobrova - Polhov Gradec, Svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu in Agencija za varnost prometa ob pričetku šolskega leta vse voznike opozarjajo na še posebno previdnost v prometu. V sklopu preventivne akcije Varna šolska pot pa bodo redarji prostovoljci skrbeli za preventivne dejavnosti v bližini vrtcev in osnovnih šol.

Župan Franc Setnikar pred začetkom novega šolskega leta 2021/22 vsem učencem in dijakom izreka dobrodošlico ob vrnitvi v šolske klopi in jim želi izjemno uspešno leto. Še posebej pa čestita 85 prvošolčkom, ki bodo letos prvič zakorakali v osnovno šolo!