Nove cenejše vikend vozovnice!

Ministrstvo za infrastrukturo s 1. julijem uvedlo dve vozovnici, ki potnikom prinašata dodatne ugodnosti pri potovanju z medkrajevnim avtobusnim javnim potniškim prometom in domačim železniškim prometom.

 

  1. Vikend vozovnica za družine in skupine potnikov

Vozovnica bo omogočala družinam oz. skupinam potnikov do 5 oz. do 10 oseb, med katerimi je vsaj en otrok v starosti do 14 let, neomejeno število potovanj z medkrajevnim avtobusom ali z vlakom ob sobotah, nedeljah in praznikih v obdobju štirih zaporednih dni.

Cena vozovnice bo 15 evrov za skupine do pet oseb in 30 evrov za skupine do 10 oseb.

 

  1. Vikend popust 75 %

Potujoči bodo vse sobote, nedelje in praznike v obdobju od 1.7.2021 do 30. 6. 2022 lahko potovali s 75% popustom na vseh enotnih vozovnicah v medkrajevnem avtobusnem in domačem železniškem prometu.

Te vozovnice je možno uporabiti tudi za integrirane medkrajevne avtobusne povezave LPP-ja, tudi številke 51 Ljubljana - Dobrova - Polhov Gradec.

Naj vas še opzorimo, da je potrebno tovrstne vstopnice kupiti v predprodaji na Avtobusni postaji Ljubljana. Pri vkrcanju je potrebno tudi obvestiti šoferja, da koristite tovrstno vstopnico, ki se jo sicer naloži na vrednostno kartico Urbana ali na kartico IJPP.

 

Več info na spletni strani MZI: https://www.gov.si/novice/2021-06-30-ministrstvo-za-infrastrukturo-s-1-julijem-uvaja-druzinske-vozovnice/ in avtobusne postaje Ljubljana: https://www.ap-ljubljana.si/s-1-julijem-nove-enotne-druzinske-vikend-vozovnice-in-vikend-vozovnice-s-75-odstotnim-popustom/