Dean Dubokovič

Gostišče Grič

Vrhunska kulinarika v tesnem stiku z naravo. 

Na hribčku sredi hribov, v vasi Šentjošt nad Horjulom, zgolj streljaj od Ljubljane, stoji ena najbolj znanih in cenjenih restavracij v Sloveniji: Gostišče Grič. V njej ustvarja eden najbolj domiselnih slovenskih kuharskih mojstrov, mladi chef Luka Košir. Ki bo mirno pojasnil, da pozimi na jedilniku ne bo, denimo, paradižnika. »Edina« stalnica, ki jo lahko pričakuje gost v Gostišču Grič, so tako – poleg vrhunske kulinarike – sezonskost, lokalnost in sledljivost živil. In dejstvo, da hrana večinoma priroma na krožnik naravnost z domače njive ali bližnjih gozdov in travnikov. Edinstvena kulinarična zgodba, v kateri se prepletata velikodušje narave in  človekova ustvarjalnost. 

V Šentjošt lahko pridete iz več smeri:
- Iz Ljubljane do Dobrove po Horjulski dolini (dolžina 22km).
- Po avtocesti do Vrhnike (izvoz Vrhnika), naprej v Horjul in potem preko Vrzdenca naravnost v Šentjošt.
- Pripeljete se lahko tudi iz smeri Tolmina, Idrije in Cerkljanskega, kjer vas pot vodi do Žirov in potem naprej v Smrečje. 1 km iz Smrečja boste na levi videli izvoz za Šentjošt.
- V Šentjošt lahko pridete tudi preko Gorenje vasi, Lučin, Suhega Dola in Kurje vasi.

LOKACIJA:
Šentjošt nad Horjulom 24d
1354 Horjul

ODPIRALNI ČASI:
Pon–tor: zaprto
Sre–pet: 17:00–23:00 (servis ob 17h, 18h in 19h)
Sob: 12:00–23:00 (servis ob 12h, 13h in ob 18h in 19h)
Ned: zaprto

REZERVACIJE:
Grič (superbexperience.com)

KONTAKT:
Če potrebujete dodatna pojasnila, smo vam z veseljem na voljo tudi po telefonu, vendar je rezervacijo kljub temu potrebno opraviti preko spleta.

+386 (0)1 754 01 28

 info@gric.si 

SPLETNA STRAN:
www.gric.si