Gostišče Grič

Gostišče Grič je družinsko podjetje, ki se nahaja v vasi Šentjošt nad Horjulom, 20 km stran od Ljubljane. S svojim delovanjem so pričeli leta 1993, od leta 2009 pa restavracijo vodi chef Luka Košir.

Ponudba restavracije temelji na uporabi lokalnih živil z izjemo divjega ulova iz Jadrana. Meni se dnevno spreminja in je odvisen od letnih časov in svežih živil, ki so takrat na voljo.

Ponosni so na to, da lahko gostu ponudijo hrano direktno iz njive na krožnik. Narava okoli njih je s kančkom vloženega truda človeških rok radodarna. Sama bogata tradicija njihovih krajev jih povezuje s tem, da uporabljajo obilo divjih rastlin skozi celo leto.

Uporabljajo tradicionalne in moderne metode shranjevanja od kisanja, soljenja, sušenja, prekajevanja, fermentiranja do marmelad, kompotov domačih žganic in podobno. Živila shranjujejo v polni zrelosti, in to ponudijo v mesecih, ko tega v naravi ni.

80% sadja in zelenjave pridelajo sami na domači kmetiji in so prva certificirana ekološka račja kmetija v Sloveniji.

Kmetija se nahaja na pobočjih Lavrovca pri Smrečju, obdana z gozdovi in travniki na katerih imajo prosto rejo. Pri vzreji jim je najpomembnejše, da imajo živali veliko prostora in čim bolj naravno okolje. S samo kmetijo hočejo prikazati primer dobre prakse vzreje rac.

Vas Šentjošt nad Horjulom leži na 650 metrih nadmorske višine. V Šentjošt lahko pridete iz več smeri:
- Iz Ljubljane do Dobrove po Horjulski dolini (dolžina 22km).
- Po avtocesti do Vrhnike (izvoz Vrhnika), naprej v Horjul in potem preko Vrzdenca naravnost v Šentjošt.
- Pripeljete se lahko tudi iz smeri Tolmina, Idrije in Cerkljanskega, kjer vas pot vodi do Žirov in potem naprej v Smrečje. 1 km iz Smrečja boste na levi videli izvoz za Šentjošt.
- V Šentjošt lahko pridete tudi preko Gorenje vasi, Lučin, Suhega Dola in Kurje vasi.

ODPIRALNI ČASI:
 Ponedeljek, torek: zaprto
 Sreda, četrtek, petek: 14:00 - 22:00
 Sobota, nedelja: 10:00 - 22:00

LOKACIJA:
 Šentjošt nad Horjulom 24d, 1354 
Horjul

KONTAKT IN REZERVACIJE:
  +386 (0)1 754 01 28
    +386 (0)41 256 990
      info@gric.si 

SPLETNA STRAN
 www.gric.si