Peter Irman

Kulinarično doživetje v Polhovem Gradcu

V Polhograjskih Dolomitih, hribovitem zaledju Ljubljane, se edinstvene lokalne zgodbe povezujejo v skupno zgodbo dobrot Blagajeve dežele. Dobrot, ki jih lahko povežemo v culo, jih doživimo z obiski domačinov, jih pokusimo pri vrhunskem chefu, jih izbezamo iz preteklosti, jih doživimo na cvetočih travnikih v zavetju gozdov ... Blagajeva dežela je destinacija številnih avtentičnih zgodb: o družinski sirarni, kjer lahko pokusimo odlične kozje mlečne izdelke; o družinski gostilni, kjer so lokalne in sezonske sestavine nepogrešljiv del kulinaričnega ustvarjanja enega najboljših slovenskih chefov; o hiši medu, kjer že tri desetletja pridelujejo enega najbolj cenjenih slovenskih medov; o graščini, v kateri se lahko obiskovalci potopijo v preteklost in ob domačem zeliščnem čaju poklepetajo z uglajenim grofom Blagajem, najplemenitejšim polhograjskim graščakom. Doživetij za polno culo!

Kulinarično doživetje vas bo popeljalo do Sirarstva Orešnik, Gostišča Grič, Hiše medu Božnar ter na čaj z grofom Blagajem, na koncu pa boste prejeli še Culo dobrot Blagajeve dežele.

IZVEDBA:
- vsak petek ob 10:00

OSTALE INFORMACIJE:
- število oseb: od 2 do 8
- trajanje: celodnevno doživetja, ki traja 8 ur
- možnost izvedbe v slovenščini ali angleščini
- program vključuje prevoz in vodenje, doživetja in animacijo, hrano in pijačo (degustacija mlečnih kozjih izdelkov, kosilo, degustacija medu, postrežba na čajanki), culo dobrot Blagajeve dežele; možen je samostojni ogled brez organiziranega prevoza in vodenja

KONTAKT IN REZERVACIJE:
Polhograjska graščina:
+ 386 (0)31 776 259
info@grad-polhovgradec.si

Turizem Ljubljana:
+ 386 (0)1 306 45 75
+ 386 (0)1 306 45 76
stic@visitljubljana.si