Team Building za podjetja: Gozdna kopel in čajanka

Okrepimo dobre odnose s sodelavci po obdobju korona virusa. Vabimo vas, da se skupaj s sodelavci udeležite gozdne kopeli, predavanj, na koncu pa še grajske čajanke, vmes pa poskusite dobrote Blagajeve dežele - Culo dobrot Blagajeve dežele

Lokacija:
Polhograjska graščina in park
Polhov Gradec 61
1355 Polhov Gradec

Gozdna kopel

Kaj je gozdna kopel?
Gozdna kopel je – po svoji najpreprostejši opredelitvi – pot do boljšega zdravja in dobrega počutja s preživljanjem časa v gozdu oziroma naravi. Številne (in čedalje pogostejše) raziskave in izkušnje udeležencev vodenih gozdnih kopeli po vsem svetu namreč odkrivajo številne pozitivne učinke gozda oziroma narave na zdravstveno stanje in počutje ljudi.

Zakaj gozdne kopeli za zaposlene?
Ključni pozitivni učinki gozdne kopeli na zaposlene so:
• nižja raven stresa, povezanega z delom,
• večja jasnost in osredotočenost,
• boljše celostno počutje posameznikov in skupin,
• večja ustvarjalnost in izvirnost pri reševanju problemov,
• boljši odnosi med zaposlenimi,
• okrepljeno sodelovanje med zaposlenimi.

Kako potekajo gozdne kopeli?
Vodena gozdna kopel ne postavlja v ospredje aktivnosti, kot sta hoja ali tek, razdalja, ki jo udeleženci prehodijo, je redko daljša od dveh kilometrov, po nezahtevnem terenu; v ospredju so dejavnosti, ki človeka umirijo in ga zadržijo v danem trenutku, ob podpori gozda oziroma narave, ki ponujata številne spodbude za umiritev.
Izvaja se po konceptu uglednega Združenja za naravno in gozdno terapijo (Association of Nature and Forest Therapy – ANFT) s sedežem v ZDA. Koncept temelji na japonski praksi shinrin-yoku, poleg pozitivnih učinkov gozda oziroma narave na človekovo zdravje in počutje pa razvija tudi globok odnos človeka z naravo in tako spodbuja prookoljsko vedenje, kar je v luči perečih okoljskih težav čedalje pomembnejše.

Kdo vodi gozdne kopeli?
Mateja Gruden, certificirana vodnica Združenja za naravno in gozdno terapijo (Association of Nature and Forest Therapy – ANFT) (www.skupajznaravo.si).

Čaj z grofom Blagajem - več informacij na povezavi: http://www.visitpolhovgradec.si/uzivanje-v-gastronomiji/caj-z-grofom-blagajem


Potek dneva:
10.00─13.00: gozdna kopel v grajskem parku
13.00─13.30: odmor s pogostitvijo - Cula dobrot Blagajeve dežele, kava, voda, sok
13.30─16.30: predavanja v graščini
16.30─18.00: Čaj z grofom Blagajem

Cena: 96,00 € / osebo pri najmanj 15 udeležencih + doplačilo za predavatelja

Kontakt in rezervacije:
+ 386 (0)31 776 259
info@grad-polhovgradec.si