Vid Klančar

Možinetova hiša

Na pragu Ljubljane se na nadmorski višini med 630 in 720 m razprostira vasica Šentjošt, ki nudi prijazen dom duši, srcu in telesu. Obkrožena je s hribi, travniki in gozdovi. Tukaj živijo gostoljubni domačini, ki skrbijo za urejeno podobo vasi in ohranjajo naravo za prihodnje rodove. Čeprav je vasica majhna, pa daje vse, kar imajo veliki. Hrano za duha in telo, zeleni objem narave, živahen utrip vasi, nebo posuto z zvezdami in doživetja, ki vas prevzamejo. Keltska zapestnica in cerkvica sv. Jošta z zvonikom, na katerem je zapisana letnica 1354, govorita o tem, da so tu ljudje živeli že nekoč. Šentjošt je pojem, je kraj z zgodovino!

NASLOV:
Šentjošt nad Horjulom 9
1354 Horjul
Od Ljubljane smo oddaljeni 25 km, do nas lahko pridete s svojim prevozom ali pa se usedete na avtobus v Ljubljani (linija 56), ki vas z urbano pripelje pred prag naše hiše. Tam vas pričakujemo!

NASTANITVENI PODATKI:
Ta biser narave in dela človeških rok bi radi delili z vami, zato smo za vas odprli vrata Možinetove hiše, v kateri se 400-letna zgodba srečuje z vsem udobjem sodobnega časa. Iz tradicije preteklih rodov smo ohranili najboljše in sedanji trenutek obogatili s predmeti, ki bodo služili vašim potrebam. Štirje vrhunsko opremljeni apartmaji z Wi-Fi dostopom, televizijo, skupnimi prostori, open-fire žarom, možnostjo izposoje koles, teraso in parkirnim prostorom so na voljo le vam!

Streljaj od hiše se lahko prepustite kulinaričnemu doživetju v Gostišču Grič, ki predstavlja vrhunsko ponudbo lokalnih jedi in doma pridelane hrane. Chef Luka se uvršča v sam vrh slovenskih kuharskih mojstrov. Sirarstvo Orešnik vam odpre vrata v svet kozjih sirov, ki so pridelani na domači kmetiji. Ekološka kmetija Jurež vam ponuja slastne dobrote šentjoških hribov in dolin. Z mesnimi dobrotami pa vas bo navdušil Noj Tomi. Vse predstavljene ponudbe lahko obiščete peš. Vmes si lahko ogledate dve restavratorski delavnici Kavčič in Klančar, mojstre domačih obrti (kovače, mizarje, čipkarice) in se naužijete  kulturno zgodovinskih podob iz preteklosti.

KONTAKT:
041 982 860 (Peter Keršič)
mozinetova.hisa@gmail.com
www.visitsentjost.si