Raziskovanje svojega glasu

Prisrčno vabljene na delavnico ‘Raziskovanje svojega glasu’. Na delavnici bova Ana Drevenšek in Anja Strajnar prepletali raziskovanje svojega glasu z arhetipskimi pripovedmi.
Mnoge naše izkušnje, ki so povezane z glasom - na primer strah pred izražanjem svojega glasu in sramovanje svojega glasu -, so univerzalne. Na delavnici se ne bomo učili petja na povsem klasičen način, temveč čuječe in skozi pogovore opazovale in ubesedovale, kakšne občutke nam zbujajo različne glasovne, dihalne in telesne vaje, povezane z glasom.
Skozi pravljice in mite bomo raziskovale arhetipski kontekst naših izkušenj in opazovale, kako se rezonanca glasu v naših telesih in v prostoru okoli nas povezuje z zgodbami naših življenj, v raziskovanje pa vpletle tudi modrost in vedenje, ki nam ga lahko razodene le tarot.
Na delavnici bova Anja in Ana izmenjaje vodili glasovne vaje s prebiranjem pravljic in kontemplativno izkušnjo. Naše srečanje pa bomo zaključile tam, kjer ženske domujemo: ob ognju. S plesom in petjem, obkrožene z neokrnjeno naravo, kjer nas bodo lahko zmotile le srne, ki se tam tako rade pasejo. Med delavnico pa se bomo okrepčale z domačo prehrano in čajem iz rastlinic, ki so svoje domovanje našle na tej isti zelenici, kjer se bo odvijalo naše srečanje, torej na posestvu blizu Ljubljane, ležečem na 500m.n.v., obkroženo z gozdom.
Delavnica ni namenjena profesionalnim pevcem ali izučenim pevcem, temveč vsem, tudi in predvsem tistim, ki ste prepričani, da vaš glas (še) ni primeren za petje.
 
DATUM DELAVNICE: 25. 9. 2020
DELAVNICA BO POTEKALA OD 15h DALJE (konec časovno ni omejen, zaključi pa se ob ognju v večernih urah)
CENA: 85 EUR (študentke 65 EUR) - V ceno je vključeno:
* strokovno vodenje Ane Drevenšek in Anje Strajnar
* praktično delo na svojem telesu in glasu v manjši skupini (max. št. udeleženk 10)
* ples ob ognju
* hrana in pijača (čaj, popoldanska malica, večerja - vegansko)
DELAVNICO IZVAJATA:
ANA DREVENŠEK: Sem sinologinja ter študentka analitične psihologije - jungovske psihoanalize. Več let sem delovala kot doula - obporodna spremljevalka. Sem ustanoviteljica društva Rdeči šotor v okviru katerega vodim mesečne kroge ter delavnice.
Več o meni: https://rdecisotor.com/
ANJA STRAJNAR
Anja Strajnar se s petjem srečuje že vse življenje. Pela je v več zborih, se srečevala s solopetjem dobrih 8 let, ustanovila svojo glasbeno zasedbo Akordika, kateri se je letos pridružila še druga glasbena zasedba - Anja Strajnar band -, sicer pa petje tudi poučuje (skupine in individualen pouk) in nastopa v več slovenskih muzikalih. V bodoče si želi nabrati še več znanja s področja terapevtskega petja. Več o njej si lahko preberete na: www.anjastrajnar.com.
Delavnica se bo odvijala na prostem in bo izvedena tudi v primeru poslabšanega vremena. Če bo vremenska slika dan pred delavnico nakazovala izrazito slabo vreme (neurje, močan dež), bomo delavnico premaknili na 28.8.2020.
Lokacija: Briše pri Polhovem Gradcu, 22km iz Ljubljane
(iz centra Ljubljane potrebujete do nas 30 minut vožnje)
Pri delu bomo med drugim potrebovali (in vas prosiva, da zato prinesete s seboj):
- Punčko ali drugo igračo, ki vam je še posebej ljuba in vas v spominih popelje nazaj v otroštvo
- Vašo fotografijo iz otroštva
- Školjko
Priporočamo, da s seboj prinesete tudi:
- Ohlapna oblačila in primerno obutev (v mislih imejte ples na travniku v večernih urah)
- Repelent proti komarjem
- Senčnik, klobuk, sončno kremo, če bo močnejše sonce
- Toplejše oblačilo za zvečer
- Armafleks ali deko, primerno za ležanje na tleh
Za več informacij o dogodku se lahko obrnete na astrajnar@gmail.com (Anjin telefon: 041927818) ali ana@rdecisotor.com.

Datum in ura: 25.09.2020 ob 15.00
Kraj: Briše pri Polhovem Gradcu 17
Organizator: Anja Strajnar
Kontaktni telefon: 041 927 818
Kontaktni email: astrajnar@gmail.com


Koledar prireditev


Kultura Šport Narava Dogodek Delavnice Vse Danes Ta teden Ta mesec