Obvestilo Lekarne Dobrova

Možnost naročanja zdravil na recept, brez recepta in medicinskih pripomočkov v občini Dobrova - Polhov Gradec zaradi pandemije Covid-19 preko SMS na številko 070 304 606


Lekarna Dobrova je za občanke in občane Dobrova – Polhov Gradec, ki ne morete ali ne smete zapustiti stanovanja ter si preko pomoči sorodnikov, prijateljev, znancev ne morete zagotoviti zdravil, odprla posebno mobilno telefonsko številko, ki je namenjena samo za naročilo zdravil na recept, brez recepta in medicinske pripomočke.

Zaradi trenutno močno povečanega obiska lekarne, naprošamo vse občane, če je le možno, naj nas NE kličejo na številko, ampak za naročilo zdravil pošljejo SMS sporočilo opremljeno z naslednjimi podatki:

Imenom in priimkom

Naslovom in krajem stalnega prebivališča (po možnosti tudi poštno številko),

Devetmestno (9-mestno) številko zdravstvenega zavarovanja, katera je napisana nad imenom in priimkom na vaši kartici zdravstvenega zavarovanja. V kolikor vam je lažje, lahko tudi pošljete sliko svoje kartice zdravstvenega zavarovanja.

Opozorite nas ali želite zdravila na recepte ali medicinske pripomočke na naročilnico (plenice, lističe za merjenje krvnega sladkorja, igle, lancete,...).

Postavite morebitno vprašanje o uporabi zdravila.

V kolikor vaše sporočilo ne bo vsebovalo vseh zgoraj navedenih podatkov, žal ne bo obravnavano. Rezervacij oziroma naročil za maske, razkužila, kozmetiko in podobno na to številko NE sprejemajo.

Takoj, ko bo mogoče, vam bodo odgovorili oziroma vas poklicali in se dogovorili glede priprave in prevzema zdravil.

Mobilna številka za SMS naročila v lekarno je 070 304 606. Na številki bodo prednostno obravnavana SMS sporočila občanov občine Dobrova - Polhov Gradec.

Prosimo, da na številko ne kličete ali pošiljate vprašanj glede odpiralnega časa, zaloge zdravil, razkužil, mask in podobno, saj je trenutno obisk v lekarni močno povečan

Odpiralni čas do nadaljnjega ostaja od ponedeljka do petka od 7.00 do 19.30 in v soboto od 7.30 do 12.00. V kolikor bo prišlo zaradi izredne situacije do spremembe odpiralnega časa, vas bomo obvestili preko spletnih strani.

Dodatno obvestilo:

Od 13. marca 2020 od 19. ure dalje lahko izvajalec lekarniške dejavnosti skladno z odredbo o omejitvi izdaje zdravil izda zdravilo na recept v količini, ki ustreza zdravljenju bolnika za obdobje enega meseca, zdravilo brez recepta pa v količini enega pakiranja na osebo.

Lekarna Dobrova