Roman Peklaj
Roman Peklaj
Roman Peklaj

Uživanje v gastronomiji

Aleš Fevžer

Poklepetajte z uglajeno gospodo na grajski čajankiKako lepo se je vrniti v preteklost, kadar to upodabljata tako uglajen in imeniten mož, kot je grof Rihard Ursini Blagaj, in njegova soproga, elegantna Antonija! Resda sta minili že več kot dve stoletji, ko sta živela v graščini v osrčju Polhograjskega hribovja, a odtlej se nista postarala niti za leto. Tudi ...


prikaži več


Hiša medu Božnar

Doživetje slovenskega čebelarstva in medu Ste vedeli, da morajo čebele obleteti več milijonov cvetov, da čebelar dobi en kilogram pristnega medu? Če bi to naredila ena sama čebela, bi opravila pot, enako približno sedemkratnemu obsegu Zemlje! Poznate razlike med številnimi vrstami medu? Veste, da je treba dodati med kruhu, pecivu ali piškotom, če želite, da se bodo ...


prikaži več


Peter Irman

Kulinarično doživetje v Polhovem Gradcu

V Polhograjskih Dolomitih, hribovitem zaledju Ljubljane, se edinstvene lokalne zgodbe povezujejo v skupno zgodbo dobrot Blagajeve dežele. Dobrot, ki jih lahko povežemo v culo, jih doživimo z obiski domačinov, jih pokusimo pri vrhunskem chefu, jih izbezamo iz preteklosti, jih doživimo na cvetočih travnikih v zavetju gozdov ... Blagajeva dežela je destinacija številnih avtentičnih ...


prikaži več