Tomo Jeseničnik
Matjaž Dekleva
Matjaž Dekleva
Špela Arh

Tomo Jeseničnik


Tradicionalne jedi na Polhograjskem

FIŽOL Z JABOLČNIMI KRHLJISestavine:- fižol- jabolkaPotek:Proti koncu kuhanja fižolu dodajte jabolčne krhlje in skuhajte do konca.JABOLČNA IN HRUŠKOVA POTICASestavine:- suhe hruške ali jabolka- orehi- sladkoPotek:Suhe hruške skuhaj, potem jih dobro zmečkaj. Kosi naj bodo čim manjši. Med zmečkane hruške stresti zmlete orehe ...


prikazi več


Gostinstvo


prikazi več


Izletniške kmetije odprtih vrat


prikazi več


Lokalna hrana


prikazi več


Tomo Jeseničnik


Cula dobrot Blagajeve dežele

Cula dobrot Blagajeve dežele je izvirni kulinarični spominek, ki jo sestavljajo izdelki lokalnih proizvajalcev, pridelanih na kmetijah na tradicionalen način.V culi je kozji sir sirarstva Orešnik, nojeva salama Noj – Tomi iz Butajnove, Blagajev medenjak, medeni kruh in čokolada s cvetnim prahom Hiše medu Božnar ter domači kruh Marije Končan. Prilož...


prikazi več